Náš tým

[mk_fancy_title tag_name=”h1″ color=”#111111″ size=”30″ font_weight=”bold” margin_top=”18″ margin_bottom=”18″ font_family=”Anonymous+Pro” font_type=”google” align=”center” animation=”left-to-right”]Náš tým[/mk_fancy_title]
[mk_image src=”https://www.dentalheart.cz/wp-content/uploads/2018/10/21-1.jpg” image_size=”full” align=”right”][mk_padding_divider size=”20″]
[mk_fancy_title tag_name=”h1″ color=”#111111″ size=”24″ font_weight=”bold” margin_top=”18″ margin_bottom=”18″ font_family=”Anonymous+Pro” font_type=”google” animation=”left-to-right”]KATEŘINA MUDŽÍKOVA[/mk_fancy_title][mk_dropcaps style=”fancy-style” size=”40″ padding=”2″ background_color=”#444444″ text_color=”#ffffff”]J[/mk_dropcaps]

Jedná se o získaný defekt tvrdé zubní tkáně, který byl lidstvu znám již v době kamenné. S rozvojem civilizace a se změnami stravy, které přicházely během vývoje, jeho výskyt stále stoupal. Významnou roli zde sehrál přechod od hrubozrnné stravy s vyšším obsahem vlákniny k stravě chemicky a mechanicky upravované.

Na vzniku zubního kazu se podílí celá řada příčin. Základní vyvolávající příčinou je zubní plak. Jedná se o měkký povlak, který se usazuje v místech špatně přístupných tzv. samoočišťování zubů, ke kterému dochází při žvýkání tužší stravy. Taková místa jsou především krčky zubů, jamky a rýhy na korunkách a mezizubní prostory. Množství zubního plaku je u každého pacienta jiné, souvisí nejen s jeho ústní hygienou, ale také se složením stravy. Plak není podkladem pouze zubního kazu, ale též vývoje paradentózy.

Z čeho se plak skládá? Plak obsahuje velké množství bakterií a bakteriálních produktů usazených ve slinném základu. Relativně dobře lne k zubnímu povrchu a čím delší dobu se na zubu vyskytuje, tím více je škodný a hovoříme o jeho vyzrálosti.

Kromě zubního plaku se na vzniku kazu podílí také genetické predispozice (tvar a postavení zubů, kvalita tvrdých tkání zubů, stravovací návyky), jakost a množství sliny, pohlaví, věk a civilizační faktory (strava, hygiena).

Významnou roli hraje slina. Ta ochraňuje zuby jednak mechanicky, ale také chemicky. Omývá a očišťuje povrch zubu a svým chemickým působením snižuje rozpustnost skloviny. U nemocných, kteří jsou postiženi sníženou tvorbou sliny (hyposialie až asialie), je výskyt kazu nesrovnatelně vysoký oproti zdravé populaci.

[mk_gallery images=”386,395,329,400″ column=”4″ height=”150″]
[mk_padding_divider size=”100″]
[mk_image src=”https://www.dentalheart.cz/wp-content/uploads/2018/10/21-1.jpg” image_size=”full” align=”right”][mk_padding_divider size=”20″]
[mk_fancy_title tag_name=”h1″ color=”#111111″ size=”24″ font_weight=”bold” margin_top=”18″ margin_bottom=”18″ font_family=”Anonymous+Pro” font_type=”google” animation=”left-to-right”]ANDRII MANDRO[/mk_fancy_title][mk_dropcaps style=”fancy-style” size=”40″ padding=”2″ background_color=”#444444″ text_color=”#ffffff”]J[/mk_dropcaps]

Jedná se o získaný defekt tvrdé zubní tkáně, který byl lidstvu znám již v době kamenné. S rozvojem civilizace a se změnami stravy, které přicházely během vývoje, jeho výskyt stále stoupal. Významnou roli zde sehrál přechod od hrubozrnné stravy s vyšším obsahem vlákniny k stravě chemicky a mechanicky upravované.

Na vzniku zubního kazu se podílí celá řada příčin. Základní vyvolávající příčinou je zubní plak. Jedná se o měkký povlak, který se usazuje v místech špatně přístupných tzv. samoočišťování zubů, ke kterému dochází při žvýkání tužší stravy. Taková místa jsou především krčky zubů, jamky a rýhy na korunkách a mezizubní prostory. Množství zubního plaku je u každého pacienta jiné, souvisí nejen s jeho ústní hygienou, ale také se složením stravy. Plak není podkladem pouze zubního kazu, ale též vývoje paradentózy.

Z čeho se plak skládá? Plak obsahuje velké množství bakterií a bakteriálních produktů usazených ve slinném základu. Relativně dobře lne k zubnímu povrchu a čím delší dobu se na zubu vyskytuje, tím více je škodný a hovoříme o jeho vyzrálosti.

Kromě zubního plaku se na vzniku kazu podílí také genetické predispozice (tvar a postavení zubů, kvalita tvrdých tkání zubů, stravovací návyky), jakost a množství sliny, pohlaví, věk a civilizační faktory (strava, hygiena).

Významnou roli hraje slina. Ta ochraňuje zuby jednak mechanicky, ale také chemicky. Omývá a očišťuje povrch zubu a svým chemickým působením snižuje rozpustnost skloviny. U nemocných, kteří jsou postiženi sníženou tvorbou sliny (hyposialie až asialie), je výskyt kazu nesrovnatelně vysoký oproti zdravé populaci.

[mk_gallery images=”386,395″ column=”4″ height=”150″]
[mk_padding_divider size=”100″]
[mk_image src=”https://www.dentalheart.cz/wp-content/uploads/2018/10/21-1.jpg” image_size=”full” align=”right”][mk_padding_divider size=”20″]
[mk_fancy_title tag_name=”h1″ color=”#111111″ size=”24″ font_weight=”bold” margin_top=”18″ margin_bottom=”18″ font_family=”Anonymous+Pro” font_type=”google” animation=”left-to-right”]PETRA BLAŽKOVÁ[/mk_fancy_title][mk_dropcaps style=”fancy-style” size=”40″ padding=”2″ background_color=”#444444″ text_color=”#ffffff”]J[/mk_dropcaps]

Jedná se o získaný defekt tvrdé zubní tkáně, který byl lidstvu znám již v době kamenné. S rozvojem civilizace a se změnami stravy, které přicházely během vývoje, jeho výskyt stále stoupal. Významnou roli zde sehrál přechod od hrubozrnné stravy s vyšším obsahem vlákniny k stravě chemicky a mechanicky upravované.

Na vzniku zubního kazu se podílí celá řada příčin. Základní vyvolávající příčinou je zubní plak. Jedná se o měkký povlak, který se usazuje v místech špatně přístupných tzv. samoočišťování zubů, ke kterému dochází při žvýkání tužší stravy. Taková místa jsou především krčky zubů, jamky a rýhy na korunkách a mezizubní prostory. Množství zubního plaku je u každého pacienta jiné, souvisí nejen s jeho ústní hygienou, ale také se složením stravy. Plak není podkladem pouze zubního kazu, ale též vývoje paradentózy.

Z čeho se plak skládá? Plak obsahuje velké množství bakterií a bakteriálních produktů usazených ve slinném základu. Relativně dobře lne k zubnímu povrchu a čím delší dobu se na zubu vyskytuje, tím více je škodný a hovoříme o jeho vyzrálosti.

Kromě zubního plaku se na vzniku kazu podílí také genetické predispozice (tvar a postavení zubů, kvalita tvrdých tkání zubů, stravovací návyky), jakost a množství sliny, pohlaví, věk a civilizační faktory (strava, hygiena).

Významnou roli hraje slina. Ta ochraňuje zuby jednak mechanicky, ale také chemicky. Omývá a očišťuje povrch zubu a svým chemickým působením snižuje rozpustnost skloviny. U nemocných, kteří jsou postiženi sníženou tvorbou sliny (hyposialie až asialie), je výskyt kazu nesrovnatelně vysoký oproti zdravé populaci.

[mk_gallery images=”386,395″ column=”4″ height=”150″]
[mk_padding_divider size=”100″]
[mk_image src=”https://www.dentalheart.cz/wp-content/uploads/2018/10/21-1.jpg” image_size=”full” align=”right”][mk_padding_divider size=”20″]
[mk_fancy_title tag_name=”h1″ color=”#111111″ size=”24″ font_weight=”bold” margin_top=”18″ margin_bottom=”18″ font_family=”Anonymous+Pro” font_type=”google” animation=”left-to-right”]PAVLA SLÁMOVÁ[/mk_fancy_title][mk_dropcaps style=”fancy-style” size=”40″ padding=”2″ background_color=”#444444″ text_color=”#ffffff”]J[/mk_dropcaps]

Jedná se o získaný defekt tvrdé zubní tkáně, který byl lidstvu znám již v době kamenné. S rozvojem civilizace a se změnami stravy, které přicházely během vývoje, jeho výskyt stále stoupal. Významnou roli zde sehrál přechod od hrubozrnné stravy s vyšším obsahem vlákniny k stravě chemicky a mechanicky upravované.

Na vzniku zubního kazu se podílí celá řada příčin. Základní vyvolávající příčinou je zubní plak. Jedná se o měkký povlak, který se usazuje v místech špatně přístupných tzv. samoočišťování zubů, ke kterému dochází při žvýkání tužší stravy. Taková místa jsou především krčky zubů, jamky a rýhy na korunkách a mezizubní prostory. Množství zubního plaku je u každého pacienta jiné, souvisí nejen s jeho ústní hygienou, ale také se složením stravy. Plak není podkladem pouze zubního kazu, ale též vývoje paradentózy.

Z čeho se plak skládá? Plak obsahuje velké množství bakterií a bakteriálních produktů usazených ve slinném základu. Relativně dobře lne k zubnímu povrchu a čím delší dobu se na zubu vyskytuje, tím více je škodný a hovoříme o jeho vyzrálosti.

Kromě zubního plaku se na vzniku kazu podílí také genetické predispozice (tvar a postavení zubů, kvalita tvrdých tkání zubů, stravovací návyky), jakost a množství sliny, pohlaví, věk a civilizační faktory (strava, hygiena).

Významnou roli hraje slina. Ta ochraňuje zuby jednak mechanicky, ale také chemicky. Omývá a očišťuje povrch zubu a svým chemickým působením snižuje rozpustnost skloviny. U nemocných, kteří jsou postiženi sníženou tvorbou sliny (hyposialie až asialie), je výskyt kazu nesrovnatelně vysoký oproti zdravé populaci.

[mk_gallery images=”386,395″ column=”4″ height=”150″]
[mk_padding_divider size=”100″]
[mk_image src=”https://www.dentalheart.cz/wp-content/uploads/2018/10/21-1.jpg” image_size=”full” align=”right”][mk_padding_divider size=”20″]
[mk_fancy_title tag_name=”h1″ color=”#111111″ size=”24″ font_weight=”bold” margin_top=”18″ margin_bottom=”18″ font_family=”Anonymous+Pro” font_type=”google” animation=”left-to-right”]MICHAELA TUČKOVÁ[/mk_fancy_title][mk_dropcaps style=”fancy-style” size=”40″ padding=”2″ background_color=”#444444″ text_color=”#ffffff”]J[/mk_dropcaps]

Jedná se o získaný defekt tvrdé zubní tkáně, který byl lidstvu znám již v době kamenné. S rozvojem civilizace a se změnami stravy, které přicházely během vývoje, jeho výskyt stále stoupal. Významnou roli zde sehrál přechod od hrubozrnné stravy s vyšším obsahem vlákniny k stravě chemicky a mechanicky upravované.

Na vzniku zubního kazu se podílí celá řada příčin. Základní vyvolávající příčinou je zubní plak. Jedná se o měkký povlak, který se usazuje v místech špatně přístupných tzv. samoočišťování zubů, ke kterému dochází při žvýkání tužší stravy. Taková místa jsou především krčky zubů, jamky a rýhy na korunkách a mezizubní prostory. Množství zubního plaku je u každého pacienta jiné, souvisí nejen s jeho ústní hygienou, ale také se složením stravy. Plak není podkladem pouze zubního kazu, ale též vývoje paradentózy.

Z čeho se plak skládá? Plak obsahuje velké množství bakterií a bakteriálních produktů usazených ve slinném základu. Relativně dobře lne k zubnímu povrchu a čím delší dobu se na zubu vyskytuje, tím více je škodný a hovoříme o jeho vyzrálosti.

Kromě zubního plaku se na vzniku kazu podílí také genetické predispozice (tvar a postavení zubů, kvalita tvrdých tkání zubů, stravovací návyky), jakost a množství sliny, pohlaví, věk a civilizační faktory (strava, hygiena).

Významnou roli hraje slina. Ta ochraňuje zuby jednak mechanicky, ale také chemicky. Omývá a očišťuje povrch zubu a svým chemickým působením snižuje rozpustnost skloviny. U nemocných, kteří jsou postiženi sníženou tvorbou sliny (hyposialie až asialie), je výskyt kazu nesrovnatelně vysoký oproti zdravé populaci.

[mk_gallery images=”386,395″ column=”4″ height=”150″]
[mk_padding_divider]